Op zaterdag 21 november organiseert de NBB het Nationaal Basketball Congres (NBC) in Sporthallen Zuid te Amsterdam. Op het programma staan o.a. workshops voor trainers/coaches, scheidsrechters en bestuurders. Daarnaast wordt in de ochtend de Algemene Vergadering van de NBB gehouden, is er een voorronde van de Streetball Masters Wintertour en wordt de dag afgesloten met de EK-voorronde interland van de Orange Angels tegen Kroatië.

De workshops worden gehouden in de middag in twee rondes om 14:15 uur en 15:30 uur.

Onderwerpen die tijdens de workshops aan de orde komen zijn o.a. het Athletic Skills Model door René Wormhoudt, ervaringen vanuit het  EK door Antio Sinterniklaas & Toon van Helfteren, Motorisch leren en de betekenis daarvan voor je eigen trainingen door Vana Hutter, zone aanval en verdediging door René van der Wielen, het opleiden van jeugdspelers op een speelse wijze door Josep Lopez Gonzalez.

Meer informatie over de verschillende inleiders en de inhoud van alle workshops kunt u via deze link vinden http://www.basketball.nl/verenigingen-en-opleidingen/nieuws/nationaal-basketball-congres/aanmelden-nbc-21-november-2015 . U vindt dan ook alle info over de hele dag en u kunt zich tevens aanmelden via deze link voor deelname aan een of meerdere onderdelen van de dag.

Deelname aan de workshops is gratis en telt mee voor het verlengen van je trainer/coach licentie.