Beste trainer/coaches,

Via deze mail willen we u informeren over een aantal bijscholingen die binnenkort worden georganiseerd. Deze bijscholingen tellen mee (op vertoon van bewijs van deelname) voor het verlengen van uw coachlicentie.

 Trainen en coachen van pubers (3 dagdelen)

In Veenendaal op 10 mei, 17 mei en 24 mei; in Castricum op 5 juni, 12 juni en 26 juni. Meer informatie over deze bijscholing vind je ophttp://www.passonchanges.nl/#!pubers/c1ang en de mogelijkheid om in te schrijven http://www.passonchanges.nl/#!inschrijvenpuber/dmxnn (kosten: €  15,-)

Trainen en coachen van 6-12 jarigen (3 dagdelen)

In Delft op 1 juni, 15 juni, 22 juni  en in Amersfoort op 27 mei, 10 juni, 24 juni. Meer informatie over deze bijscholing vind je op http://www.passonchanges.nl/#!kids/c23vu en de mogelijkheid tot Inschrijven: http://www.passonchanges.nl/#!inschrijven6tot12/hnc40(kosten: €  15,-)

 NLCoach congres met als thema ‘Fysiek’

Op vrijdag 20 mei 2016 organiseert NLcoach in Doorn i.s.m. Henk Kraaijenhof, Vortx een congres wat geheel in het teken staat van het thema ‘FYSIEK’.  Meer informatie vind je via onderstaande link:
http://www.nlcoach.nl/event/congres-fysiek-praktijk-i-s-m-henk-kraaijenhof-doorn/

Arbitrage café in Hoorn

Op vrijdag 20 mei 2016 organiseert de NBB samen met basketballvereniging De Hoppers in Hoorn vanuit het project ‘Naar een veiliger sportklimaat’ een arbitrage-café.

Locatie: Sporthal de Vredehof, Vredehofstraat 5, 1624 XG te Hoorn

Tijdens deze bijeenkomst die wordt gehouden gaan coach Mario Bennes en een ervaren scheidsrechter met de aanwezigen in discussie over de toepassing van de spelregels.  Het is een interactieve avond waar voor een groot deel gebruik wordt gemaakt van wedstrijdbeelden.

Het programma van de avond is als volgt:

Vanaf 19:00  uur:           Ontvangst en registratie

19:30-19:40 uur:             Introductie project ‘Naar een veiliger sportklimaat’
19:40-20:05 uur:             Spelregelquiz
20:05-20:15 uur:             Intro 5 spelregelsituaties/topics
20:15-21:00 uur:             3×15 min discussie spelregelsituaties a.d.h.v. video’s

21:00-21:15 uur:             Pauze

21:15-21:45 uur:             2×15 min discussie spelregelsituaties a.d.h.v. video’s
21:45-22:00 uur:             Samenvatting/afsluiting/evaluatie

Toegang tot het arbitrage-café is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees op tijd met uw aanmelding!

Inschrijven voor het arbitrage-café kan via de link: http://www.basketball.nl/verenigingen-en-opleidingen/trainersopleidingen/clinics-voor-coaches

Workshop Versterk je enkel in Assen.

Zaterdag 21 mei 2016 organiseert de NBB in Assen een workshop enkelblessurepreventie ‘Versterk je enkel’. Deze wordt gehouden van 10.00 – 12.30 uur in sporthal de Spreng aan de Vredeveldseweg 57, te Assen.

De NBB heeft in samenwerking met VeiligheidNL een trainersset ontwikkeld, gericht op de preventie van enkelblessures. Tijdens de workshop gaan de deelnemers aan de slag met het gebruik van de trainersset en er is o.a. aandacht voor de risicofactoren van enkelblessures, preventie, de voor en nadelen van het gebruik van braces. (kosten voor deelname € 10,00; meld je snel aan want er is plaats voor maximaal 20 deelnemers)

Voor meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden: http://www.basketball.nl/verenigingen-en-opleidingen/trainersopleidingen/clinics-voor-coaches

Meer informatie over bijscholingen:

Voor meer en uitgebreide informatie over alle bijscholingen, bezoek de NBB website

http://www.basketball.nl/verenigingen-en-opleidingen/trainersopleidingen/clinics-voor-coaches

Met vriendelijke groet,
NEDERLANDSE BASKETBALL BOND